Zeliha-Ali Kelek Ortaokulu
KELEKLİ MAH. KELEKLİ SK. NO: 139 İÇ KAPI NO: 2 KARKAMIŞ / GAZİANTEP

VİZYON

“Evrensel değerlere bağlı, teknolojiyi tanıyan ve kullanabilen, yaratıcı, sorumluluk sahibi, kendine güvenen, çağdaş bireyler yetiştirmek ve kamuoyunda saygın, güvenilir, başarılı bir okul olarak yer almaktır.” 1.İstiyoruz ki; a.Özgüven sahibi b.Bağımsız c.Kendi davranış ve hisleri için sorumluluk alabilen, d.Kendine ve başkalarına saygı duyan, e.Eşitliğe inanan, f.Topluma ilgi duyan, işbirliği yapmasını bilen, g.Sorun çözebilen, sorumluluk üstlenebilen, karar alabilen h.Yaratıcı, i.Yeni deneyimlere girmekten korkmayan, hataları gelişme için fırsat bilen öğrenciler yetiştirmek, 2.Sportif faaliyetlerde dereceye giren ekipleri olan bir model okul olmak. 3.Okulumuzun Fen liseleri, Askeri okullar, Anadolu liseleri, vb. okullara öğrenci vermede emsalleri arasında en iyi olmak.

MİSYON

“Misyonumuz, toplumun eğitim düzeyini ve böylece yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla; Eğitim ve öğretimi en üst düzeyde, ilmi teknikleri kullanarak sunmak, öğrencileri duymaya, düşünmeye, özellikle araştırmaya yöneltmek, yeni bilgi ve uygulamaları geliştirip desteklemek, arkadaşlık ilişkilerini, insan sevgisini geliştirmek, sorumluluk alabilecek bireyi oluşturmak ve yaşatmaktır. Eğitimin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak, her Türk gencine iyi bir vatandaş olması için gerekli temel bilgi beceri ve alışkanlıkları kazandırmak, onu milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek, her Türk gencini ilgi, yetenek ve kabiliyetleri yönünde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamak çerçevesindeki hedef ve amaçlar doğrultusunda her gencin baskı görmeksizin kendi potansiyelini kavrayabileceği, iyi bir okul olmayı hedefliyoruz.”

Kütüphane Kitap Sayısı :1909
Öğretim Şekli :Tam Günlü

Tam Günlü

Taşımalı sistemle gelen öğrenciler bulunmaktadır.

Uydu İnternet (VSAT)

İl Merkezi :70 km Karkamış İlçe Merkezi :13 km Nizip İlçe Merkezi:25 km